Marek Dyntera a Matěj Zavoral stojí za oříškovými másly značky Šufánek. Už skoro rok vyrábí ve své olomoucké dílně kokosová, mandlová a arašídová másla. Netradiční specialitu si majitelé firmy zamilovali při cestách po Kanadě.

„S Matějem jsme se seznámili krátce před tím, než jsme s přítelkyní odletěli za oceán,“ vzpomíná jeden ze zakladatelů firmy Marek Dyntera.

Dvojice z východních Čech byla v kontaktu po celé dva roky, které v Kanadě strávili cestováním a prací. Po návratu jim chyběla kanadská arašídová másla, která chutí předčila másla tohoto typu z českých supermarketů.

„Viděl jsem díru na českém trhu a rozhodl se investovat našetřené peníze z Kanady do stroje na másla ze Spojených států,“ vysvětluje podnikatel, který svým nápadem nadchl milovníka vaření a v té době i majitele hospody Matěje Zavorala.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se