Polévka to nezachránila

Kavárna s bistrem Caffè Dallucci na Rohanském nábřeží v Praze funguje od ledna. Podle názvu i některých položek v jídelním lístku by zde Gourmetguru očekával italskou kreativitu, opak je ale pravdou. Z fádnosti interiéru zde vybočuje snad jen velký barový pult obklopený vitrínami s domácími dezerty. Obsluha si usazeného Gourmetgurua nevšímala, ač bylo v podniku téměř prázdno, a tak se dovtípil, že si má objednat u baru. Z chladicího pultu u vchodových dveří si vybral panini se sýrem a kousky kuřecího masa a sendvič s mozzarellou a rajčaty. A k tomu si dal dýňovou polévkou s jablkem a zázvorem, jež byla součástí denního menu a zároveň jediným příjemným gastronomickým zážitkem Gourmetguruovy návštěvy. Nepříliš naplněný sendvič se nápadně podobal toastům ze supermarketů, rozpékající se panini číšník zapomněl v přístroji a Gourmetguru ho na to musel upozornit. Bylo už ovšem pozdě…

Kde se vzal, tu se vzal: Žebírkov

V zapadlejší části pražských Strašnic čekalo nedávno Gourmetgurua docela milé překvapení s názvem Žebírkov. Byla to restaurace, která v přízemí jednoho z tamních činžáků funguje od října. A jak už název lapidárně napovídá, nabízejí zde tři druhy žebírek − vepřová, hovězí a telecí − servírovaných na prkénku ve čtyřech velikostech, podle toho, jak moc chcete "šérovat". Gourmetguru si vybral ta telecí, která mu doporučil šéfkuchař Pavel Šupitar, jenž dříve pracoval v brněnské restauraci La Speranza nebo v pražském Pivovaru Marina. Jemné maso se krásně rozpadalo a s lehce pikantní barbecue marinádou tvořilo výtečnou kompozici. Majitel restaurace Martin Stuchlík Gourmetgurua ujistil, že Žebírkov bude přizpůsobovat nabídku sezoně, na podzim prý uvažují o kančím. To zas možná bude mít Gourmetguru cestu kolem.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se