Pancová s Kottem jsou podle deníku Insider obviněni také kvůli opravě hostivického gymnázia a dodávkám vybavení do kladenské a příbramské nemocnice. Policisté prověřují, zda Rathovi známí Kott s Pancovou nenechali zmanipulovat zakázky ve prospěch předem dohodnutých firem. Celkem má jít podle Insideru o úplatky až ve výši 8,8 milionu korun.

Partnerský pár měl podle policie získat dalších sedm milionů kvůli rekonstrukci zámku Buštěhrad. Právě kvůli úplatku souvisejícímu s Buštěhradem byl zadržen i poslanec a bývalý středočeský hejtman David Rath.

Všechny tři nově zmiňované zakázky prý pocházejí z loňského roku. Policie podezřívá Kotta s Pancovou, že díky blízkému vztahu s Rathem měli přístup k exkluzivním informacím o výběrovém řízení a prostřednictvím firmy, která je organizovala, tendr zmanipulovali, uvádí deník. Vítězná společnost pak podle policejní verze předem souhlasila, že za to odevzdá úplatek. V některých případech se firmy podle serveru dokonce přímo podílely na přípravě zadání dokumentace.

 

Zbývá vám ještě 40 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se