Od svého jmenování rozhodla vláda Jiřího Rusnoka o zakázkách v hodnotě několika miliard korun. Na konci září například odsouhlasila vypsání zakázky na nákup nových aut a pohonných hmot pro ministerstvo vnitra za zhruba 1,6 miliardy korun. 

Na stejném jednání se ministři vyslovili také pro pokračování smluv se společností Microsoft. Vláda schválila i několik armádních nákupů za stovky milionů korun. Na konci týdne uplyne 100 dní od jmenování Rusnokovy vlády, prezident Zeman ministry jmenoval 10. července.

Už v srpnu týdeník Euro napsal, že kabinet, který nezískal důvěru sněmovny, rozdělil za první měsíc svého působení zakázky za 1,1 miliardy korun a vypsal tendry za 910 milionů korun. Například ministerstvo vnitra přidělilo společnosti Centropol Energy zakázku na nákup elektrické energie za 615 milionů korun. Vypsána byla ještě za vlády Petra Nečase (ODS).

V dalších měsících kabinet souhlasil také s přidělením několika zakázek pro ministerstvo obrany. Zakázku na servis polských vrtulníků W-3A Sokol za 195 milionů korun získala firma Zenit, která zastupuje výrobce strojů AgustaWestland.

Obrana zadala rovněž zakázky na vývoj technologií za 372 milionů korun. Ty bez výběrových řízení získají státní podniky Vojenský výzkumný ústav, Vojenský technický ústav a Ústřední vojenská nemocnice v Praze.

Ministři na konci září prodloužili kontrakty se společností Microsoft, které by měly letos na podzim vypršet. Od nových smluv, které navazují na kontrakty uzavřené v roce 2008, si vláda slibuje finanční úspory při pořizování produktů Microsoftu. Kolik stát v příštích letech zaplatí, ale není jasné. V předchozím období stát vydal přes 6,8 miliardy korun. Kdyby si jednotlivé úřady tyto služby pořizovaly samostatně, byla by podle vládní zprávy cena přibližně o miliardu vyšší. Prodloužení kontraktů s Microsoftem kritizuje Česká pirátská strana.

V září ministři schválili také vypsání dvou zakázek pro ministerstvo vnitra. Jde o dodávku 843 osobních aut v letech 2014 až 2017 za téměř 419 milionů korun a bezhotovostní nákup pohonných hmot za více než jednu miliardu korun.

Na začátku října pak kabinet schválil výběrové řízení na výstavbu komunikace I/11 v Moravskoslezském kraji, jejíž součástí je obchvat Třince. Stavět by se mohlo začít na jaře příštího roku. Projektová cena investice je 4,4 miliardy Kč, výsledná cena by ale měla být nižší.