Řeší Češi problémy s cash flow včas? A jaké mají možnosti? Poradí webinář Dluhy v časech koronaviru pořádaný magazínem Právní rádce a Hospodářskými novinami. Připojit se k nám můžete v úterý 26. května od 12 hodin.

Našimi hosty jsou advokátka Hana Křenková z Exevido, ředitel útvaru restrukturalizace a vymáhání korporátních klientů České spořitelny Jaroslav Schönfeld a partner Petr Sprinz z Havel & Partners.

Otázky na řečníky bylo možné pokládat do úterý 26. května do 9:00 hodin zde:

Online rozhovor

Obnovit
Položte vlastní dotaz
Položit dotaz
Ivana
Mám dluh 3 miliony. Postavený dům za 5,5 milionu. Jde o to, že na začátku mi maminka dala do zástavy byt. Potřebuji její být vyvázat, po několikáté výzvě se nic neděje, kam a jak se obrátit. Děkuji.
Michal Toman
Zdravím, je možné odložit sociální odvody za zaměstnance? Děkuji Toman
Michal Toman
Zdravím, na podporu Covid I, II jsem nedosáhl a 3. raději nezkouším. Jaké jsou prosím další dotační programy na normální podnikání v dopravě, ve stavebnictví a výstavbě bytů. Děkuji Toman
Sandra Glossová
Dobrý den, vlastním kosmetický salon a tak jako většina v této době jsem byla zasažena nemožností podnikat kvůli restriktivním opatřením. Bohužel faktury ani platby zaměstnancům nepočkají, a tak přemýšlím, jak tuto situaci vyřešit. Můj dotaz tedy zní: Jestli je v současné době při našich problémech s cash flow možné použít factoring a jaká jsou případná rizika a omezení ? Nebo se opravdu vyplatí žádat o podporu v rámci Programu COVID III? Děkuji Glossová
Josef Papík
Akciová společnost o dvou lidech nám dluží přes milion korun. Podání žádosti o insolvenci? Bude se reálně řešit tak za deset let. Podání žaloby? Výsledek bude pravděpodobně takový, že se dlužníkovi ztratí účetnictví, nebo firmu prodá a nový majitel bude nedohledatelný, nebo vyvede z firmy majetek a bude nám dluh splácet po stokoruně (jak dlouho?). Když jsem začal svůj problém řešit, tak jsem zjistil, že mám v okruhu svých známých řadu podobně postižených. Není v právním řádu nějaká chyba?