Hlavní momenty prvního dne druhého kola voleb

Schwarzenbergův neplatný hlas - Karel Schwarzenberg vhodil do volební urny pouze volební lístek bez obálky. To znamená, že jeho hlas se nezapočítá. Situaci označil za omyl. "Stává se, kdybych si zlomil nohu, bylo by to horší," podotkl. S úsměvem pak poznamenal, že by bylo "blbé", kdyby s Milošem Zemanem prohrál o jeden hlas.

Inzerát v Blesku - Advokát Vladimír Zavadil si zadal v bulvárním deníku inzerci, ve které vyzývá, aby lidé volili Miloše Zemana. Podle serveru iDnes.cz byl Zavadil důstojníkem Státní bezpečnosti (StB). Schwarzenbergův tým podal trestní oznámení.

Voličské průkazy - Volební tým prezidentského kandidáta Miloše Zemana uvedl, že má informace, podle nichž si lidé kopírují voličské průkazy a prý na ně hodlají volit v různých okrscích. "Na voličské průkazy lze hlasovat vícekrát. Neexistuje žádná centrální evidence," říká mluvčí KohoVolit.eu Kamil Gregor.

Rozzlobený Nečas - Prezidentští finalisté Miloš Zeman i vicepremiér a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a jejich štáby se zasloužili o poněkud hysterický průběh kampaně, který rozdělil společnost, řekl premiér Petr Nečas.

SMS od Klause - Prezident Václav Klaus nepřímo potvrdil, že napsal soukromou sms, v níž hovořil o tom, že emigruje, když se stane prezidentem Karel Schwarzenberg. "Osobu, která to předala médiím, jsem vždycky měl rád a důvěřoval jsem tomuto člověku, rodu ženského. To, že se sníží k něčemu takovému, na to já nemám žádný komentář," řekl Klaus.

Zbývá vám ještě 0 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se