Ze současných až 18 stupňů Celsia se bude do pátku postupně ochlazovat až k deseti stupňům. Meteorologové předpovídají oblačné nebe, déšť a mlhy. Zároveň ale upozorňují, že počasí může být na jaře velmi proměnlivé.

"V úterý na Českomoravské vrchovině, na Moravě a ve Slezsku, ve středu i v Čechách bude čerstvý nárazový vítr," uvedl na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), může dosahovat rychlosti až 75 km/h. V noci se pak podle předpovědi ochladí až k nule.

Nejvyšší denní teploty by se do poloviny pracovního týdne měly pohybovat v rozmězí 15 až 19 stupňů, na horách pak kolem 11 stupňů.

V polovině týdne se ochladí 

Citelné ochlazení by mělo přijít ve středu, kdy teploty klesnou pod hranici 10 stupňů. V noci by se podle Meteopressu mohly objevit přízemní mrazíky.

Vyjasnit by se mělo až na víkend, kdy mohou odpolední teploty opět vystoupat až k 15 stupňům. Jasno by na obloze mělo být především v sobotu, výhled na druhou polovinu víkendu již slibuje přeháňky. O velikonočním pondělí opět může pršet, aprílové počasí by mělo panovat i v následujících dnech.

Jak bude příští týden? "Počasí ve střední Evropě bude pod oblastí vysokého tlaku vzduchu. Očekáváme převážně malou oblačnost, polojasno až skoro jasno. Denní teploty 13 až 18 stupňů, koncem období až 20 stupňů," informuje Meteopress.