Zima v kuchyni je ze začátku skvělá. Od listopadu si užívám všechna ta hutná gruntovní jídla, která jindy, než když mrze, tělo nedocení. Ale někdy na konci ledna se to vždycky zlomí - obsah talíře barvou už nějak moc dlouho připomíná sníh na dvoře, světle zelená hlávka zelí se střídá se světle žlutými bramborami, bílá ředkev s celerem nebo s kysaným zelím.

V časech těchhle jednobarevných závějí, které budí divokou touhu po jaru a čemkoliv zeleném a čerstvém, se obracím k troubě. Její horké útroby alespoň jídlo obarví do zlatého odstínu. Funguje dokonce i v případě "nejbělejšího" receptu, jaký znám, gratinovaného květáku, který se připravuje vlastně jen z pěti bílých ingrediencí, pokud nepočítám koření.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se