Dobré steaky se dají udělat jenom z dobrého masa, takže když na ně má dojít, vydávám se přes půl Prahy do Kšánovic břevnovského řeznictví. Nikde jinde v Praze jsem nezažila, aby si dal řezník tu práci a vyptal se, kdy chci maso připravovat, a pak vybral kus přiměřeně zralý. Uzrálé maso je přitom u steaků jedním z klíčů k úspěchu. Pokud ho nemáte, můžete ho dát marinovat nebo tenderizovat, což vyhlídky na slušný steak trochu vylepší.

Steak je samozřejmě možné připravit z roštěnce, ořechu nebo zadního hovězího, já mám nejradši, když je udělaný ze svíčkové, která je jemná a libová. Na druhou stranu nemá tak výraznou chuť jako roštěnec.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se