"Poslední informace, kterou vydaly německé dozorové orgány, naznačují, že to bude mít souvislost s živočišnou výrobou. Úplně nejnovější teze je ta, že by mohlo jít o maso, které nebylo dostatečně tepelně zpracováno,“ řekl ministr zemědělství. Jednou z tezí byla podle něj i možnost nákazy z infikované vody, ta se ale nepotvrdila.
Za zdroj nákazy byly do úterý považovány okurky dovezené ze Španělska. Jejich nové testy v Německu však nepotvrdily, že by byly kontaminovány nebezpečným typem EHEC. V Česku se nákaza potvrdila u americké turistky, která pobývala v Německu, a nyní je v pražské nemocnici Na Bulovce.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...