"Poslední informace, kterou vydaly německé dozorové orgány, naznačují, že to bude mít souvislost s živočišnou výrobou. Úplně nejnovější teze je ta, že by mohlo jít o maso, které nebylo dostatečně tepelně zpracováno,“ řekl ministr zemědělství. Jednou z tezí byla podle něj i možnost nákazy z infikované vody, ta se ale nepotvrdila.

Za zdroj nákazy byly do úterý považovány okurky dovezené ze Španělska. Jejich nové testy v Německu však nepotvrdily, že by byly kontaminovány nebezpečným typem EHEC. V Česku se nákaza potvrdila u americké turistky, která pobývala v Německu, a nyní je v pražské nemocnici Na Bulovce.

Zatím jste si přečetli 30 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.