S novými bramborami je méně práce než s těmi starými, je z nich méně odpadu a uvnitř se skrývá víc vitaminů. Od jara si tedy do kuchyně žádné jiné nepouštím.

Přivítání s první úrodou pokaždé začíná stejně: uvařím je ve slupce a servíruji jenom s máslem a sklenicí kefíru nebo podmáslí. Přesně takhle to bývalo u mých rodičů. Táta, který je národopisec, navíc občas prosadil společnou mísu, ze které si všichni brali a přehazovali pálící brambory mezi rukama. Hlavně nás děti tahle hra na chalupníky z devatenáctého století dost bavila.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se