Řekněme si to upřímně. Je nějaké maso nudnější než kuřecí prsa? Žádné jiné maso nemá méně výraznou chuť a vůni a žádné se tak snadno nepromění v suchou podešev. Vůbec nejhorší jsou v tomto ohledu vykostěná kuřecí prsa zbavená kůže. Právě tak je přitom v obchodech nejčastěji nabízejí. A přesně v téhle podobě mají největší potenciál stát se jídlem, které chutí i konzistencí připomíná orestovaný molitan.

Nesnažím se tady teď přispět k úpadku drůbežářského průmyslu. Jenom upozorňuji na fakt, že udělat dobře kuřecí prsa tak, aby byla chutná a šťavnatá, není zrovna nejjednodušší. Počítám, že nejsem sama, koho ve snech straší přírodní i obalované kuřecí řízky, co chutnaly jako kříženec lisovaných pilin a žvýkačky.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se