Nezáleží na tom, zda uděláte "bílou" omáčku či polévku, jaké se tradičně vaří v Beskydech, nebo lišky s trochou smetany podusíte a zamotáte do palačinek.

Lišky každý rok rostou na stejných pláccích, takže pokud jedno nebo dvě taková místa znáte, stačí pár výletů, a máte dostatek zásob nejen na okamžitou spotřebu, ale i na zimu. Lišky však není úplně snadné uchovat - tradičním metodám jako sušení nebo mrazení se ze svojí podstaty vzpírají. Když syrové očištěné lišky zmrazíte, bývají po rozmrazení často hořké. Sušené zase zůstávají tuhé, i když je důkladně namočíte a povaříte.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se