Po čtyřech letech intenzivního vědeckého výzkumu je jasno. Český kapr musí tři až čtyři roky vyrůstat v českém rybníce, jeho maso má mít specifickou vůni i chuť, nesmí být rozbředlé a musí obsahovat velké množství zdravých nenasycených mastných kyselin.

Kritéria vytyčil výzkum vědců z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, který si nechalo zpracovat ministerstvo zemědělství a který právě finišuje. Z výsledků unikátní studie přitom vyplývá, že z konkurence evropských kaprů vychází ten český nejlépe.

"České ryby dopadly po všech stránkách lépe. Mají mnohem víc zdravých kyselin a jsou ve všech kritériích kvalitnější,“ říká vedoucí projektu František Vácha z Jihočeské univerzity.

Zatím jste si přečetli 30 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.