Švédská studie tvrdí, že čokoláda může chránit před mrtvicí. Navazuje tak na výzkumy, podle kterých pochoutka z kakaových bobů dokáže zlepšit kondici srdečního svalu. Přesto vědci varují, že nová zjištění neposkytují omluvu pro nadměrnou konzumaci čokolády.

Studie, o níž píše server BBC, se po deset let účastnilo 37 tisíc Švédů, kteří byli rozděleni do čtyř skupin podle množství čokolády, kterou každý týden snědli. V poslední skupině byli lidé, kteří čokoládu neradi a nejí ji téměř jindy, zatímco první skupinu tvořili muži a ženy, kteří jedli 63 gramů čokolády, tedy více než půlku stogramové tabulky.

Zatím jste si přečetli 30 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.