Výrobci a prodejci lihovin začnou postupně plnit obchody, restaurace a bary lahvemi s dvacetiprocentním alkoholem. Ač tvrdí, že jejich značky zaručují zákazníkům kvalitu a nezávadnost, připouští, že získat zpátky důvěru lidí v tvrdý alkohol bude těžké.

Kvůli otravě metanolem, který se v lahvích tvrdého alkoholu nekontrolovaně šířil Českem, zemřelo v září 26 lidí, desítky skončily v nemocnicích.

Server IHNED.cz se zeptal mluvčího Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavla Kopřivy, jak zákazník pozná, že si kupuje nezávadný alkohol? A jak riziko, že si z obchodu odnesu lahev s metylalkoholem vyloučit?

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.