Výrobci a prodejci lihovin začnou postupně plnit obchody, restaurace a bary lahvemi s dvacetiprocentním alkoholem. Ač tvrdí, že jejich značky zaručují zákazníkům kvalitu a nezávadnost, připouští, že získat zpátky důvěru lidí v tvrdý alkohol bude těžké.

Kvůli otravě metanolem, který se v lahvích tvrdého alkoholu nekontrolovaně šířil Českem, zemřelo v září 26 lidí, desítky skončily v nemocnicích.

Server IHNED.cz se zeptal mluvčího Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavla Kopřivy, jak zákazník pozná, že si kupuje nezávadný alkohol? A jak riziko, že si z obchodu odnesu lahev s metylalkoholem vyloučit?

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se