Začneme na Valašsku v podhůří Javorníků a Beskyd, kde jsme už od pondělí. Přespali jsme u rodiny pasekáře Filipa Vaňka, který bydlí v usedlosti s třísetletou tradicí, chová koně, ovce a kozy a živí ho tahání dřeva z lesa.

Filip Vaněk každý den vodí svou dceru kilometr na koni dolů do obce Hovězí na Vsetínsku a pak ji autem odveze do místní školy.

My jsme šli s ním a pak se vydali na cestu do nedalekých Velkých Karlovic, kde jsme navštívili pekárnu Jany Kasalové, ženy, která dokázala překonat těžkosti osudu a ani při rodinné krizi nezabalila ryze regionální podnikání - dál vyrábí voňavé frgály a další tradiční valašské pečivo.

Zatím jste si přečetli 30 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.