Jiří Pospíšil vystoupil z ODS, mandát poslance si ale nechal. Přitom i on se podílel na přípravě čestného prohlášení, které mělo podobným situacím a možnému přeběhlictví zabránit.

Každý z kandidátů se před volbami podepsal mimo jiné i pod tuto větu: „Vzdám se svého mandátu v případě, že skončí mé členství v poslaneckém klubu ODS.“ Pospíšil ale mezi podepsanými není. Sám tvrdí, že dokument nepodepsal. Vedení strany původně tvrdilo opak, jenže ani v pátek odpoledne po téměř celodenním pátrání dokument s Pospíšilovým podpisem nemá.

Pospíšil tak trvá na tom, že ve sněmovně zůstane jako nezařazený poslanec a bude spolupracovat s klubem TOP 09.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.