Odměrné válce, desítky lahví vína a naleštěné skleničky. Ve výrobně českého Bohemia sektu ve Starém Plzenci to vypadá jako v chemické laboratoři. Není divu, než se perlivý nápoj dostane až k zákazníkovi, vyžádá si téměř vědeckou pečlivost a cit. A spoustu času.

„Základem sektu je vyvážené cuvée neboli mix kvalitních vinných odrůd, které firma odebírá z Moravy,“ přibližuje tradiční postupy vedoucí technolog Josef Švéda. Proces míchání vín přirovnává k volbě papeže. Hledání ideální kombinace totiž může trvat i několik dní, protože každý ročník vín je jiný, zatímco značka sektu by měla mít chuť stálou.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.