Myšlenka potravinových bank je jednoduchá. Odebírají z obchodů zboží, kterému do vypršení záruk zbývá pár dní, ale stále je bez rizika poživatelné. Jídlo tak nekončí na skládkách, ale dobrovolníci ho svážejí do zařízení pro potřebné - center pro matky s dětmi, bezdomovce nebo drogově závislé.

Francouzský gurmet Fabrice Martin-Plichta se po sametové revoluci usadil v Praze. Před devíti lety se podílel na oživení potravinových bank v Česku. Rád by, aby se k potřebným dostávaly nejen trvanlivé potraviny, ale i zbytky z restaurací, jídelen či rautů. To, co je v zahraničí normální, v Česku naráží na přísné předpisy.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.