- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi
Sommelier Ivo Dvořák: Kultura podávání vín se u nás významně zlepšila
[name_short]
[notes.note_1]
[notes.note_2]
[name]
[notes.note_1]
[email]
Přihlášený uživatel
[number]
Platnost do: [valid.month]/[valid.year]
Možnost kdykoliv zrušit
Upozornění 2 dny před automatickou obnovou předplatného
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje předplatné i na delší období a tištěné vydání.
Jste přihlášený
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Ivo Dvořák, jeden z nejlepších sommelierů v Česku, odborník na snoubení vína a pokrmů a oblíbený vinařský lektor, je zároveň i jedním z garantů podniků v soutěži Top vinařský cíl.
V rozhovoru hovoří především o kvalitě servisu vína u nás, o profesionalitě při snoubení vín a pokrmů a šíři a kvalitě nabídky na našem trhu.
"Některá gastronomická zařízení mají velmi vysoké marže na vínech a de facto si tím ,zabíjí’ vlastní byznys," říká například.
Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
Máte již předplatné?
Přihlásit se
Související články
Málokdo v Česku má světovou vinařskou architekturu zmapovanou tak jako Petr Dýr z Ústavu architektury brněnského Vysokého učení technického,...
1. 6. 2015 ▪ 5 min. čtení
Nej v...
48 hodin na Pálavě: Piknik ve vinici, pozorování ptáků i skvělá káva
Představte si to unikátní chráněné území, představte si kopce pokryté stepí, k tomu mozaiku hájů, lesů, pastvin a rozlehlých vinic. Procházejte...
13. 5. 2015 ▪ 5 min. čtení
Francouzi přiživují vinařský boom v Číně, rozhlížejí se tam po nových vinicích
V Číně vyrábí víno společnosti jako například Louis Vuitton Moët Hennessy, Rémy Cointreau nebo také Domaines Barons de Rothschild. Víno vyrobené...
13. 5. 2015 ▪ 3 min. čtení
ego!
Je 700 korun za otevření lahve číšníkem příliš? aneb Korkovné v Česku
Otevřete si svou vlastní lahev v restauraci a zaplatíte za ni. Pozor, nejedná se o pokutu za vaši troufalost, ale o takzvané korkovné čili...
4. 4. 2015 ▪ 5 min. čtení
Vinařstvím roku se stalo „rodinné“ Chateau Valtice
Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice ovládly 6. ročník ankety Svazu vinařů ČR. Jde dnes o rodinnou firmu, ovšem s tradicí sahající až do 15....
27. 3. 2015 ▪ 2 min. čtení
Téma: víno
Národy pijanů
Začíná Suchej únor, akce, která lidi vyzývá k měsíční abstinenci a uvědomění si svého vztahu k alkoholu. V případě Čechů je totiž nezdravě vřelý, jak dokládají data Světové zdravotnické organizace. V celkové konzumaci na osobu patří Česku 3. příčka,...
#datavize
1. 2. 2024 ▪ 1 min. čtení
Rozhovor
Alkohol je nebezpečnější než heroin. A konopí bychom měli uvolnit víc, říká Vobořil
10. 1. 2024 ▪ 14 min. čtení
Rozhovor
Ministr Výborný: Kartelové dohody tu existují. Není náhoda, že smetana stojí všude 19,90 Kč
15. 12. 2023 ▪ 12 min. čtení
Komentář Tomáše Sedláčka
Duch piva aneb Exportujeme (pivní) kulturu, nikoli (pivní) hmotu
8. 12. 2023 ▪ 4 min. čtení
Téma: víno
Národy pijanů
Začíná Suchej únor, akce, která lidi vyzývá k měsíční abstinenci a uvědomění si svého vztahu k alkoholu. V případě Čechů je totiž nezdravě vřelý, jak dokládají data Světové zdravotnické organizace. V celkové konzumaci na osobu patří Česku 3. příčka,...
#datavize
1. 2. 2024 ▪ 1 min. čtení
Rozhovor
Alkohol je nebezpečnější než heroin. A konopí bychom měli uvolnit víc, říká Vobořil
10. 1. 2024 ▪ 14 min. čtení
Rozhovor
Ministr Výborný: Kartelové dohody tu existují. Není náhoda, že smetana stojí všude 19,90 Kč
15. 12. 2023 ▪ 12 min. čtení
Komentář Tomáše Sedláčka
Duch piva aneb Exportujeme (pivní) kulturu, nikoli (pivní) hmotu
8. 12. 2023 ▪ 4 min. čtení
Vybíráme z HN
NEKROLOG
Zvedni se a jdi dál. Metoda světově uznávaného profesora Ervína Adama fungovala v koncentráku, v emigraci i při hurikánu
Ve 101 letech zemřel vězeň Osvětimi a významný česko-americký epidemiolog Ervín Adam. Přispěl k výzkumu rakoviny i vymýcení dětské obrny.
25. 3. 2024 ▪ 7 min. čtení
Dvě zimy a dost. Katastrofické odhady cen plynu jsou snad minulostí
S příchodem jarního počasí nám skončila zimní sezona a týká se to i plynových zásobníků. Od tohoto týdne nám bude plyn v zásobnících přibývat. A...
28. 3. 2024 ▪ 2 min. čtení