Kdo někdy ochutnal rajčatovou polévku v karlínské Polévkárně, těžko bude hledat jiné místo, kde zkusí lepší. V nejstarší pražské, ale i české restauraci zaměřené jen na polévky ji připravují gruzínské kuchařky, které jí dávají specifický šmrnc. Receptura však není nijak exotická a tomatový krém jistě zvládnete i doma. Jak na to, nám ukázala kuchařka Tinatini Ketiladze, která v Polévkárně pracuje třetím rokem.

V hrnci zpěníme cibulku a přidáme nasekaná rajčata. Povaříme, dochutíme česnekem, cukrem a solí. Pokud je polévka příliš hustá, dolijeme horkou vodu. Kusy rajčat rozmixujeme tyčovým mixérem a do krému vmícháme nahrubo nakrájenou bazalku, případně rozmarýn.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se