Konzumace průmyslově zpracovaného masa, především červeného, může být příčinou rakoviny. S tímto zjištěním přišla včera Světová zdravotnická organizace (WHO).

Zdánlivě jde o bezvýznamné konstatování zřejmého. Organizace takto kvalifikuje i dýchání znečištěného vzduchu či stres. Ovšem už v nejednom případě z minulosti se po takové zprávě rozjelo kolečko aktivismu. Může párky, slaninu či masové konzervy potkat to stejné, co třeba tabákový průmysl? Když jsou přitom podle WHO uzeniny s cigaretami ve stejné škatulce?

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se