Za rok dokázal Martin Ducháček s kolegy vybudovat restauraci Field, která v březnu získala michelinskou hvězdu. Když se to dozvěděl, podivil se na Twitteru nad tím, že je jednodušší získat toto ocenění než změnit stravování ve školních jídelnách. To se mu zatím nepodařilo ani za tři roky, co podporuje projekt Skutečně zdravá škola. Ten se snaží jídelnám se zdravějším vařením pomáhat.

"S manželkou pochopitelně řešíme, co naše malé dcery budou ve školách jíst," vysvětluje. Ve školních jídelnách už se sice zdaleka nevaří jen "UHO", tedy univerzální hnědá omáčka, osvícené školy zařadily modernější jídla a používají zdravější suroviny. Ale stále zůstávají školy, kde dětem servírují čočku s párkem, smažený sýr nebo třikrát v týdnu omáčky v různých variacích.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.