Za rok dokázal Martin Ducháček s kolegy vybudovat restauraci Field, která v březnu získala michelinskou hvězdu. Když se to dozvěděl, podivil se na Twitteru nad tím, že je jednodušší získat toto ocenění než změnit stravování ve školních jídelnách. To se mu zatím nepodařilo ani za tři roky, co podporuje projekt Skutečně zdravá škola. Ten se snaží jídelnám se zdravějším vařením pomáhat.

"S manželkou pochopitelně řešíme, co naše malé dcery budou ve školách jíst," vysvětluje. Ve školních jídelnách už se sice zdaleka nevaří jen "UHO", tedy univerzální hnědá omáčka, osvícené školy zařadily modernější jídla a používají zdravější suroviny. Ale stále zůstávají školy, kde dětem servírují čočku s párkem, smažený sýr nebo třikrát v týdnu omáčky v různých variacích.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se