Původně vyučený autoklempíř Jiří Bláha začal před pětadvaceti lety v kuchyni bytu na libereckém sídlišti péct kremrole.

Dnes provozuje několik prodejen s pečivem a zákusky po celém Liberci a loni koupil celý obchodní dům v centru, kde zřídil i jídelnu. Nositel titulu Živnostník roku 2010 ale přiznává, že ho podnikání zmáhá, protože kolem sebe vidí stále více nepoctivých kolegů. Stát podle Bláhy ale spíš než nepoctivce dusí ty, kteří dělají vše podle pravidel.

Proto se liberecký pekař těší na zavedení elektronické evidence tržeb. "Slibuji si od ní, že narovná podnikatelské prostředí," říká.

Rozhovor s Jiřím Bláhou je součástí speciálu, kde se web HN ptá byznysmenů na situaci v krajích před blížícími se volbami.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Liberecký pekař Jiří Bláha přiznává, že ho podnikání zmáhá, protože kolem sebe vidí stále více nepoctivých kolegů. Zlepšení si slibuje od elektronické evidence tržeb.
  • Rozhovor s Jiřím Bláhou je součástí speciálu, kde se web HN ptá byznysmenů na situaci v krajích před blížícími se volbami.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.