Restauratéra Františka Flegla si na letos už stoletý zámeček na okraji Františkových Lázní přivezli z porodnice rodiče, kteří zde tehdy pracovali. V devadesátých letech Flegl historickou budovu koupil a dnes zde provozuje kavárnu, restauraci a tři luxusní hotelové pokoje.

Bojuje ale s tím, že klientela do lázeňského městečka jezdí spíše šetřit, a také s nedostatkem pracovní síly. Absolventů gastronomických učňovských oborů je čím dál méně a ti nejnadanější navíc často najdou práci na druhé straně blízké česko-německé hranice. "V těch větších městech jsou za třicet minut. A mají tam za stejnou práci diametrálně odlišnou odměnu než tady. Byť tam dělají za minimální mzdu. Bohužel," popisuje Živnostník roku 2015 Karlovarského kraje. 

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.