Restauratéra Františka Flegla si na letos už stoletý zámeček na okraji Františkových Lázní přivezli z porodnice rodiče, kteří zde tehdy pracovali. V devadesátých letech Flegl historickou budovu koupil a dnes zde provozuje kavárnu, restauraci a tři luxusní hotelové pokoje.

Bojuje ale s tím, že klientela do lázeňského městečka jezdí spíše šetřit, a také s nedostatkem pracovní síly. Absolventů gastronomických učňovských oborů je čím dál méně a ti nejnadanější navíc často najdou práci na druhé straně blízké česko-německé hranice. "V těch větších městech jsou za třicet minut. A mají tam za stejnou práci diametrálně odlišnou odměnu než tady. Byť tam dělají za minimální mzdu. Bohužel," popisuje Živnostník roku 2015 Karlovarského kraje. 

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.