Sádlo a škvarky jsou v české gastronomii stálicí. A právě škvarková pomazánka se stala hitem číslo jedna v nabídce zbrusu nové restaurace Waipawa Letná. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby ovšem podnik nevyhlásil bojkot živočišných surovin a neřídil se heslem "vege jede".

Dva dlouholetí kamarádi Daniel Dlouhý a Ladislav Muk nejsou na pražské gastronomické scéně žádnými nováčky. Před čtyřmi lety začali jezdit s dodávkou na letní festivaly, kde jim scházela nabídka bezmasých jídel. "Po dvou letech se nám naskytla příležitost otevřít si kamenné bistro v Kodaňské ulici ve Vršovicích. Zároveň jsme si uvědomili, že je třeba se posunout o krok dál a změnit vegetariánské bistro na veganské," řekl Gourmetguruovi Daniel Dlouhý.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.