Cukrářka Radka Luňáková peče své bezlepkové makronky "ve velkém" teprve od loňského jara. Její sice krátký, ale silný podnikatelský příběh jí přinesl vítězství v soutěži Živnostník roku Královéhradeckého kraje. Mezi podniky se regionálním vítězem klání o Firmu roku stala umělecká slévárna H V H. V Hradci Králové tím odstartovala krajská finále 12. ročníku soutěží vyhlašovaných Hospodářskými novinami.

Mladá podnikatelka z Černilova porotu zaujala právě svým příběhem. Začal před třemi lety, kdy lékaři jejímu synovi diagnostikovali autismus středního stupně. Opustila svoji pozici v administrativě, aby se mohla věnovat náročné péči o tehdy čtyřletého syna. Počáteční šok se snažila zmírnit pečením. Vyhledala francouzský recept na tradiční sladké pečivo, které její rodině a později i přátelům zachutnalo.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru