Vyjednávači ANO a ČSSD se dohodli na textu programového prohlášení jejich společné vlády. Po středečním jednání to novinářům řekla mluvčí ANO Lucie Kubovičová. S výsledkem chtějí podle ní obě uskupení nejprve v pátek seznámit své stranické orgány, proto ho zatím nebudou komentovat. Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek České televizi řekl, že strany obsadí ta ministerstva, která byla původně plánována.

"Dnes se náš vyjednávací tým sešel s ANO, ladili jsme poslední detaily. Novináře a veřejnost prosím ještě o chvilku strpení, vše se dozvíte v pátek, kdy představíme finální text koaliční smlouvy a programového prohlášení," napsal na Twitteru předseda ČSSD Jan Hamáček.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

• Zástupci hnutí ANO a sociální demokracie se domluvili na programovém prohlášení jejich společné vlády.
  • Po jednání mezi ANO a ČSSD se Andrej Babiš sešel s předsedou komunistů, kteří mají vládu tolerovat.
  • Případná společná vláda se bude ještě projednávat uvnitř ANO i ČSSD.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.