Je to rok, co otevřelo Bistro Kaprova & Book Shop, jež nese jméno frekventované ulice na pražském Starém Městě. Luxusnější bistro s moderním stylovým interiérem a knihkupectvím v prvním patře vlastní Lucie Libovická, majitelka sítě klinik estetické medicíny a plastické chirurgie Yes Visage. Jako první šéfkuchař v podniku začínal Tomáš Černý, který restauraci vtiskl italskou DNA a jehož si Libovická „vypůjčila“ z nedaleké La Finestry italského restauratéra Riccarda Lucqueho.

Po roce je vše jinak. Nebo téměř: Černého v kuchyni vystřídalo duo zkušených šéfkuchařů Jan Leština a Lukáš Dostál. Taky Leština předtím pracoval pro Lucqueho, zatímco Dostál přišel z michelinského Fieldu. Oba nicméně spojuje minulost, kdysi se sešli v kuchyni pražského hotelu Four Seasons. A samozřejmě i láska k italské gastronomii – Leština vařil v Aromi a Dostál pro změnu sbíral italské zkušenosti v Dolomitech. Výsledkem jejich nové spolupráce je proto taky výrazně italské i výborné menu v Bistru Kaprova.

Zbývá vám ještě 80 % článku

Co se dočtete dál

  • Jak se bistru podařilo vybudovat prostor pro snídaně, obědy i večeře?
  • Udělalo bistro skok nahoru při druhé Holcově návštěvě?
  • Co si objednal a jak mu chutnalo?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se