Z jednoho kilogramu jídla připraveného ve veřejných jídelnách včetně restaurací rychlého občerstvení skončí v koši více než sto gramů. Na čtvrteční konferenci věnované plýtvání potravinami ve veřejném stravování to uvedli výzkumníci z Technologického centra Akademie věd ČR. Prezentovali závěry loňského terénního průzkumu. Jen v Česku se podle badatelů v těchto podnicích vyhodí ročně téměř 30 tisíc tun potravin. Rozhodně ale nepatří k největším původcům potravinového odpadu. Velké ztráty jsou i v domácnostech.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.