Plněné ravioli, cappelletti, cannelloni, tortellini, ale i maccheroni, spaghetti, fettuccine, penne nebo třeba zapečené lasagne…, těstoviny jsou jednou z nejvyhlášenějších specialit italské kuchyně. Představte si jakékoliv tvary, Italové vám je naservírují lusknutím prstů, ať už jde o dlouhé nudle, duté i plné rourky, klubíčka, těstovinové pláty, motýlky, vřetena, mušličky či ouška. Dovedou je krásně obarvit a také skvěle ochutit. Vyrábějí je z pevného nekypřeného těsta, s vejci i bezvaječné, a umí je dokonale. Stačí jim smést trochu zbylé mouky z válu, přidat sklenku vody a dostanou své strávníky do kolen.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se