Luxusní kodaňská restaurace Noma se rozhodla k neobvyklému kroku. Ve své zahradě otevřela vinotéku, kde budou podávat k jídlu relativně levné hamburgery. Přitom se zde obvykle podává 18chodové degustační menu. Restaurace, která se celkem čtyřikrát stala nejlepší světovou restaurací a pyšní se dvěma michelinskými hvězdami, tak reaguje na úbytek turistů ve městě, píše agentura Bloomberg.

Co na první pohled zaujme, je cena hamburgeru. Ten stojí ve variantě s sebou 125 dánských korun, v přepočtu tedy 450 korun českých. V porovnání s cenou zdejšího 18chodového menu, která je 2 650 dánských korun, tedy 9 540 korun, se nejedná o tak vysokou částku. Pokud host chce sníst svůj hamburger přímo v restauraci, připlatí si ještě dalších 25 dánských korun.

Samotný hamburger není nijak speciální, hosté by tedy podle tamního šéfkuchaře Reného Redzepiho neměli očekávat nic s lanýži nebo s kaviárem. Jídlo je vytvořeno z bioproduktů té nejvyšší kvality a to, jak říká šéfkuchař, dělá ten největší rozdíl oproti ostatním. Podnik nabízí i vegetariánkou a veganskou variantu.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se